Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas 28. aprīlis - Starptautiskā darba aizsardzības diena

28. aprīlis - Starptautiskā darba aizsardzības diena 22.04.2009

Starptautiskā darba aizsardzības diena tiek atzīmēta katru gadu 28.aprīlī kopš 2001.gada, kad to pirmo reizi atzīmēja Starptautiskā darba organizācija (SDO). Šīs dienas mērķis - pievērst valdības, darba devēju, nodarbināto un visas sabiedrības uzmanību nodarbināto veselībai un darba vietās notiekošajiem nelaimes gadījumiem.

 

Šogad arī Latvijā līdzīgi kā daudzās citās valstīs notiks Starptautiskajai darba aizsardzības dienai veltīti pasākumi, lai pievērstu sabiedrības, bet jo īpaši darba devēju un darbinieku uzmanību darba aizsardzības jautājumiem.
 
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība sadarbībā ar Labklājības ministriju, Latvijas Darba aizsardzības speciālistu asociāciju un Rīgas Stradiņa universitātes aģentūru „Darba drošības un vides veselības institūts” š.g. 28.aprīlī organizē konferenci darba aizsardzības speciālistiem un uzticības personām par aktuāliem darba aizsardzības jautājumiem.
 
Ar konferences darba kārtību varat iepazīties šeit.
 
Konference notiks Latviešu biedrības namā (Merķeļa iela 13) un  sāksies ar  piemiņas brīdi darbā bojā gājušiem un savainotiem darbiniekiem. Konferencē tiks diskutēts par pašreizējo situāciju darba aizsardzības jomā, aktuālajām tendencēm, problēmjautājumiem un to risinājumiem. Turklāt konferencē būs prezentācijas par aktualitātēm likumdošanā, jauno obligāto veselības pārbaužu veikšanas kārtību, ķīmisko riska faktoru novērtēšanu un elektronisko darba vides risku novērtēšanas sistēmu.
 
Ņemot vērā dalībnieku skaita ierobežojumu, lūgums visus interesentus savlaicīgi reģistrēties konferencei, sūtot savus pieteikumus uz e-pasta adresi: ziedonis.antapsons@lbas.lv vai zvanot pa tālruni: 67035908. Pieteikumā lūdzu norādīt konferences dalībnieka vārdu, uzvārdu un uzņēmumu, kuru tas pārstāv.
 
Konference tiek rīkota Eiropas Sociālā fonda projekta „Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos” ietvaros.