Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas «Cemex» atbalstīs drošas dzīves vides attīstību

«Cemex» atbalstīs drošas dzīves vides attīstību 07.09.2011

Līdz 29.septembrim var pieteikties finansējumam «CEMEX Iespēju fonds» izsludinātajā 11. atklātajā projektu konkursā. Kopējā aktivitātēm pieejamā summa sasniedz 10 tūkstošus latus, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma mediju attiecību konsultants Ēriks Matulis.Organizācijas tiek aicinātas iesniegt projektus, kas veicinās drošas dzīves vides attīstību. Tiks gaidīti projekti, kas saistīti ar vides labiekārtošanu, paaugstinot tās drošības līmeni, cilvēkresursu attīstību, ņemot vērā fizisko, emocionālo un psiholoģisko aspektu, kā arī projekti, kas paredz lietderīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, kas vērstas uz drošas dzīves vides attīstību un pilnveidi.

«CEMEX prioritāte vienmēr bijusi darbinieku drošība. Uzņēmums īsteno labāko praksi saistībā ar darba aizsardzību, veic apmācības, kā arī nodrošina ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem darbiniekus, lai mēs varētu būt pārliecināti, ka visi, kas ierodas darbā, vēlāk atgriežas mājās sveiki un veseli. Ar šo «CEMEX Iespēju fonda» konkursu vēlamies šo prioritāti atbalstīt arī plašākā sabiedrībā, īstenojot projektus, kas vērsti uz drošas dzīves vides pilnveidošanu un attīstību. Šobrīd sabiedrība saskaras ar ne mazums izaicinājumiem, kas saistās gan ar sabiedrības fizisko, gan emocionālo un psiholoģisko drošību. Ceram, īstenojot atbalstītos projektus, kaut daļu no šīm problēmām risināt,» saka CEMEX Iespēju fonda valdes locekle Laura Miķelsone.

Komisija, kuru veido četri Brocēnu un Saldus novadu iedzīvotāji un trīs CEMEX pārstāvji, pieteikumus vērtēs divās kārtās pēc publiski pieejamiem administratīvajiem un kvalitātes kritērijiem, atbalstītajiem projektiem piešķirot līdz 900 latiem. Projekta pieteikumi tiks gaidīti līdz šā gada 29.septembrim (pasta zīmogs - 27.septembris) un konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz šā gada 28.oktobrim. Atbalstīto projektu aktivitātes jāīsteno laikā no šā gada 1.novembra līdz 2012. gada 30.aprīlim.

Konkursa nolikums pieejams www.saldus.lv, www.broceni.lv, CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcas administratīvajā ēkā Brocēnos, Rūpnīcas ielā 10, (tālr.26311363), 1.stāvā pie Fonda vadītājas, Brocēnu pilsētas bibliotēkā Brocēnos, Lielcieceres ielā 10; Saldus pilsētas bibliotēkā Saldū, Tūristu ielā 3.

Nodibinājums «CEMEX Iespēju fonds» ir 2007. gadā izveidota SIA CEMEX iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt Saldus un Brocēnu novadu attīstību, ļaujot pašiem iedzīvotājiem lemt par attīstības prioritātēm. Projektu vērtēšanas komisijā darbojas četri sabiedrības pārstāvji un trīs uzņēmuma pārstāvji. Laika gaitā līdz 2011. gada rudenim īstenoti jau 134 projekti.

CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā. Uzņēmums ražo un izplata augstas kvalitātes produkciju un nodrošina servisu vairāk nekā 50 pasaules valstīs.