Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Aicinām interesentus piedalīties aptaujā "Vingrošanas pauzes darbā - vai efektīvi?"!

Aicinām interesentus piedalīties aptaujā "Vingrošanas pauzes darbā - vai efektīvi?"! 24.05.2013

Kas ir vingrošanas pauze? Tas ir vingrojumu komplekss, kuru izpilda darba vietā, lai uzlabotu pašsajūtu un aizkavētu nogurumu, kas izpaužas kā uzmanības mazināšanās, kustību koordinācijas pavājināšanās, miegainība u.c. Vingrošanas pauzē tiek iekļautas dažāda veida aktivitātes, tai skaitā, elpošanas vingrinājumi un vingrinājumi acīm, asinsriti aktivizējoši un stiepšanās vingrojumi, viegli spēka vingrojumi u.c., atbilstoši darba specifikai un darbinieku vecumam. Vingrošanas pauzes var notikt vienu, divas vai vairākas reizes dienā - atkarībā no to garuma un darba procesa norises.

Šī pētījuma  mērķis ir uzzināt, ko domā vadītāji, kvalitātes vadītāji, personāla vadītāji, darba aizsardzības speciālisti un citi pētījuma dalībnieki Latvijas uzņēmumos un citās organizācijās  -  vai vingrot darbā ir efektīvi? Vai vingrošanas pauzes ir/būtu noderīgas darbinieku pašsajūtas un darbaspēju uzlabošanai? Vai un kā vingrošanas pauzes varētu organizēt, lai nekavētos darba procesi?

Pētījumu veic veselības sporta speciāliste Helēna Putniņa sadarbībā ar Latvijas Kvalitātes biedrību.

Pētījuma rezultāti tiks prezentēti Latvijas Kvalitātes biedrības pasākumā. Dalībnieki tiks aicināti diskutēt par šo tēmu un dalīties pieredzē.

Anketas aizpildīšanai vajadzīgas 3-5 minūtes.

Saite uz aptauju

vai atrodiet anketu Latvijas Kvalitātes biedrības mājas lapā www.kvalb.lv , sadaļā Aptaujas!