Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Darba inspekcija aicina pieteikties labas prakses balvas konkursam „Zelta ķivere 2010”

Darba inspekcija aicina pieteikties labas prakses balvas konkursam „Zelta ķivere 2010” 29.07.2010

Valsts darba inspekcija Eiropas informatīvās kampaņas par drošības uzturēšanu darbā ietvaros jau septīto reizi aicina darba devējus, arodbiedrības, izglītības iestādes un citus pieteikties labas prakses balvai.

Balvu piešķiršanas mērķis ir ar konkrētiem piemēriem parādīt visiem Latvijas, vēlāk arī Eiropas, darba devējiem un darbiniekiem, izglītības iestādēm, iedzīvotājiem, kādu labumu dod darba drošības un veselības aizsardzības labas prakses ievērošana.

„Labas prakses konkurss ir nozīmīgs, jo tā dalībnieki regulāri apliecina, ka ērta un veselībai nekaitīga darba vieta, kā arī droši darba paņēmieni ir veiksmīgi īstenojama prakse arī Latvijā, ne tikai Eiropā,” norāda Darba inspekcijas direktors Arnis Luhse.

Lai piedalītos konkursā, uzņēmumam jāaizpilda pieteikuma anketa, kurā jāatspoguļo drošas darba vietas uzturēšanas nozīmīgums, veikto darba drošības pasākumu ilgtspējība, reāli uzlabojumi, kā arī piemēram jābūt nesen vai plaši nereklamētam.
Pieteikumu izvērtēšana notiks divās kategorijās – līdz 100 un virs 100 nodarbinātajiem. Vispirms notiks vērtēšana Latvijas mērogā, pēc tam katras valsts labākais piemērs tiks vērtēts Eiropas līmenī.

Būtiski, ka labas prakses piemēri nevar būt teorētiski risinājumi; tiem jābūt jau īstenotiem praksē ar mērķi veicināt efektīvu darba drošības un veselības aizsardzības vadību darba vietā saistībā ar darba vietu drošas uzturēšanas pasākumiem.

Plašāku informāciju par šī gada labas prakses balvas konkursu iespējams iegūt internetā www.osha.lv vai www.vdi.gov.lv, kā arī zvanot pa tālruni 67021735. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 3.septembris.

2010./2011. gada Eiropas kampaņas par drošības uzturēšanu darbā Latvijā nacionālie partneri ir uzņēmumi „A.A. & Būvkompānijas” un „Toyota Material Handling Baltic”.

Papildu informācija
Eiropas informatīvās kampaņas ilgst divus gadus un ir veltītas kādai noteiktai tēmai. 2010. un 2011. gadā galvenā uzmanība tiek pievērsta drošības uzturēšanai darbā. Uzturēšana nozīmē uzturēt darba vietu kārtībā un drošu, novērst, piemēram, iekārtas vai aprīkojuma, transporta līdzekļa darbības pārtraukšanos vai nolietošanos.
Labas prakses balva darba drošībā un veselības aizsardzībā tiek pasniegta katru otro gadu. Atgādinām, ka 2008.gadā konkursā piedalījās pieci uzņēmumi un par uzvarētāju kļuva AS „Latvenergo”.

Šogad un pērn, veicot uzturēšanas darbus, Latvijā notikuši 103 nelaimes gadījumi darbā, no kuriem 18 traumas bija smagas un 2 gadījumos darbinieki gāja bojā.

Informāciju sagatavoja:
Sarmīte Bunka-Brilijonka, Valsts darba inspekcijas speciāliste sabiedrības informācijas un apmācības jautājumos, tālr.: 67021735, mob.t.: 26334727, e-pasts: sarmite.bunka@vdi.gov.lv.