Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Diskusija par darba vides ietekmi uz produktivitāti.

Diskusija par darba vides ietekmi uz produktivitāti. 29.09.2011

Semināra norises laiks: 2011. gada 05. oktobris

Semināra norises vieta: plkst.11:00 Valsts darba inspekcijā, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 38 k-1, 3.stāva zālē

Nesakārtota darba vide = zema produktivitāte?

Zema darbaspēka produktivitāte, zema iekšzemes kopprodukta vērtība pret vienu darba stundu uz vienu darbinieku, zema valsts konkurētspēja – diemžēl, šādi dažādos pētījumos tiek raksturota Latvijas ekonomika.

Tikmēr citi pētījumi apliecina, ka Latvijā nodarbinātie strādā garākās darba stundas Eiropā (Latvijā - vidēji 40 stundas nedēļā, kamēr Eiropā – vidēji 37.8 stundas nedēļā). Kā izskaidrojams, ka strādājot ilgāk, nodarbinātie Latvijā padara mazāk? Ekonomikas speciālisti norāda gan uz ēnu ekonomikas ietekmi, gan inovatīvu risinājumu trūkumu, tomēr Valsts darba inspekcijas ikdienas pieredze liecina – Latvijā nav mazums uzņēmumu, kuros darba vide ir ne vien traucēklis efektīvam un ražīgam darbam, bet arī apdraud darbinieku dzīvību un veselību. Gandrīz puse Latvijā strādājošo atzīst – nedroša darba vide, garas darba stundas, stress un pārslodze iespaido viņu veselību. Eiropā vidēji par darba apstākļiem kā veselību apdraudošu riska faktoru sūdzas nepilna trešdaļa strādājošo.

Kā panākt, lai darba devēju vidū pieaug izpratne par drošas un veselīgas darba vides pozitīvo ietekmi uz darba efektivitāti un ekonomisko atdevi no darba vides sakārtošanā ieguldītajiem līdzekļiem? Kā veicināt darba aizsardzības sistēmas integrāciju citos uzņēmējdarbības procesos?

Lai meklētu atbildes uz šiem jautājumiem 5.oktobrī plkst. 11:00 Valsts darba inspekcijā, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 38 k-1, 3.stāva zālē tiek rīkota diskusija, uz kuru aicināti gan valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvji, gan uzņēmēji un mediju pārstāvji.