Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Konkursa „Droša skola 2011” galvenās balvas ieguvējs – Cīravas arodvidusskola

Konkursa „Droša skola 2011” galvenās balvas ieguvējs – Cīravas arodvidusskola 11.07.2011

2011. gada 1.jūlijā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) telpās, Rīgā, izglītības ministrs Rolands Broks pasniedza projekta “Droša skola” galveno balvu Cīravas arodvidusskolai.

Lai aktīvi iesaistītu profesionālās izglītības iestādes darba drošības jautājumu risināšanā, tika izsludināts konkurss „Droša skola 2011”. Tā mērķis ir izvērtēt profesionālās izglītības iestāžu labo praksi darba aizsardzības un darba vides jomās. Tas arī ļauj novērtēt, izprast un izskaidrot audzēkņiem droša darba apguves un izpildījuma prasības, mazinot ne-gadījumu skaitu mācību vietās. Darba aizsardzībā izglītoti jaunieši gūs arī mazāk traumu darba vietās.

"Droša skola 2011" balvas izvērtēšanā projekta "Droša skola – drošs darbs" ietvaros no 2011. gada 1. jūnija līdz 20. jūnijam tika saņemti 13 Latvijas profesionālo izglītības iestāžu pieteikumi. Skolas tika izvērtētas pēc trim parametriem: audzēkņu panākumi elektroniskās darba aizsardzības spēlē portālā prakse.lv, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību organizētā konkursa „Profs” rezultāti, kā arī skolu pašvērtējuma anketas.

Galvenā balva piešķirta Cīravas arodvidusskolai. Cīravas arodvidusskola balvā saņēma Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociācijas (MASOC) ielūgumu uz izstādes EMO Hanover 2011 apmeklējumu 1 personai, A/S Severstaļlat dāvināja sertifikātu par 50 apģērbu komplektu iegādi ar skolas logo, Drošas braukšanas skola sumināja uzvarētājus, piešķirot Drošas braukšanas kursus 3 personām, bet Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība dāvināja grāmatu komplektu Darba aizsardzībā.

Pateicības balvas piešķirtas Ogres profesionālajai vidusskolai, Liepājas Valsts tehnikumam un Daugavpils 1. arodvidusskolai. Balvās skolas saņēma Atzinības rakstu, ielūgumus uz izstādes EMO Hanover 2011 apmeklējumu 1 personai, sertifikātus par 30 apģērbu komplektu iegādi ar iestādes logo, kā arī grāmatu komplektu no LBAS Darba aizsardzībā.

Atzinības rakstus par dalību un LBAS grāmatu komplektus pasniedza Daugavpils celtnieku profesionālai vidusskolai, Latvijas Jūras akadēmijas Jūrskolai, Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikumam, Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma profesionālajai vidusskolai, Malnavas koledžai, Rīgas 3. Arodskolai, Rīgas tehniskai koledžai,  Rīgas Valsts tehnikumam, Saldus profesionālajai vidusskolai.

Biedrība „Jauniešu konsultācijas” sadarbībā ar TELE2 pasniedza atzinības rakstus par izciliem rezultātiem e-datorspēles darba drošībā 2011. gadā – pirmās vietas ieguvējiem un AAS „Gjensidige Baltic” balvas saņēmējiem- Saldus Profesionālajai vidusskolai un tās audzēkņiem: Andrim Kaminskim, Edijam Hānbergam, Kārlim Dobelim, un otrās vietas ieguvējiem Cīravas arodvidusskolai un tās audzēkņiem: Matīsam Zēvaldam, Lāsmai Stonei, Andim Vamzim.

Par projektu:  Droša skola – drošs darbs:

2010. gada nogalē A/S Severstaļlat sadarbībā ar LDDK, Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociāciju, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, biedrību „Jauniešu konsultācijas”, SIA Inspecta Latvija, SIA Out Loud, kā arī stratēģiskajiem partneriem Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju un Valsts darba inspekciju uzsāka realizēt projektu „Droša skola - drošs darbs”.

Tā pamatideja ir izveidot vienotu darba drošības prasību informatīvo sistēmu Latvijas uzņēmumos un profesionālās izglītības iestādēs, kas veicinātu ikviena jaunieša izpratni par darba aizsardzības prasību ievērošanas nozīmīgumu darba vietā, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu, kā arī drošu darba metožu un pasākumu lietošanu, tā samazinot nelaimes gadījumu rašanās risku. 

Šobrīd projekta darba grupā ietilpst LDDK, MASOC, Valsts darba inspekcija, Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, LBAS, A/S Severstaļlat, SIA Inspecta Prevention, SIA Out Loud, Jauniešu konsultācijas.  

Kontaktpersona:

Agnese Alksne, LDDK korporatīvās sociālās atbildības un komunikācijas eksperte

Tālr.: 7325169 vai 29443666 e-pasts: agnese@lddk.lv