Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Labas prakses balvu „Zelta ķivere 2010” saņem SIA „Latvija Statoil”

Labas prakses balvu „Zelta ķivere 2010” saņem SIA „Latvija Statoil” 29.10.2010

Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru šodien, 28.oktobrī, apbalvoja labas prakses uzņēmumus, kuri demonstrējuši ievērojamu un inovatīvu sniegumu drošu un veselībai nekaitīgu darba apstākļu nodrošināšanā.

Eiropas kampaņas par drošības uzturēšanu darbā ietvaros Valsts darba inspekcija jau septīto reizi aicināja uzņēmumus pieteikties Labas prakses balvai. Konkursa mērķis bija veicināt integrētu vadības pieeju drošai darba vietu uzturēšanai. Šogad izvērtēšanai tika saņemti 16 labas prakses piemēru pieteikumi.

Galveno balvu – „Zelta ķivere 2010” – par drošas uzvedības programmas izveidošanu un īstenošanu saņēma SIA „Latvija Statoil”. Viens no būtiskākajiem ieguvumiem šīs programmas rezultātā ir darbinieku attieksmes un domāšanas izmainīšana attiecībā pret savu drošību darba vietā.

„Priecājos, ka ir uzņēmumi, kuri izprot darba drošības nozīmi, un darba drošība ir ne tikai uz „papīra”, bet praktiski tiek ieviesta ikdienas darba norisē. Tie ir uzņēmumi, kuri apzinās darbinieku vērtību, gādājot par drošas darba vides attīstību. Darba vides uzlabojumi un rūpes par darbiniekiem nenoliedzami veicina visu darbinieku lojalitāti un darba produktivitāti uzņēmumā. Tomēr jāuzsver, ka darba drošība nav tikai darba devēja atbildība, katram darbiniekam ir jāatbild par savu un kolēģu drošību, jo ne vienmēr darba devējs varēs stāvēt blakus, liekot galvā ķiveres,” uzsver labklājības ministrs Uldis Augulis.

Veicināšanas balvu par izglītošanas un informēšanas pasākumu kompleksa īstenošanu, paaugstinot drošību darba vietās, saņēma AS „Severstaļlat”. Veicināšanas balva tika piešķirta arī SIA „Cemex” par darbinieku līdzdalības pasākumu īstenošanu darba aizsardzībā uzņēmumā.

„Darba inspekcija atzinīgi novērtē uzņēmumus, kuri arī ekonomiskās krīzes laikā joprojām turpina rūpēties par drošām darba vietām un kam ir nozīmīgi veseli darbinieki. Konkursam iesniegti piemēri ir pierādījums tam, ka rūpes par darba drošību ir ilgtermiņa ieguvums,” norāda Valsts darba inspekcijas direktors Arnis Luhse.

SIA „Latvija Statoil” un AS „Severstaļlat” pieteikumi ir izvirzīti Eiropas mēroga Labas prakses balvas konkursam, kas noslēgsies 2011.gada pavasarī Bilbao, Spānijā.

Jāpiebilst, ka par drošu darba vietu nodrošināšanu tika pasniegti arī Atzinības raksti, kurus saņēma SIA „Latvijas Mobilais Telefons”, SIA „Fortum Jelgava”, AS „Grindeks”, SIA „GRIFS AG” un SIA „Rīgas Piensaimnieks” kopā ar Latvijas Ergonomikas biedrību un SIA „GRIF”.

Atgādinām, ka 25. - 29.oktobris ir Eiropas nedēļa drošībai un veselībai darbā, un šajā laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta drošības uzturēšanas darbā aktualitātēm.

Plašāka informācija par Eiropas kampaņu un tās aktivitātēm pieejama www.vdi.gov.lv un www.osha.lv.
2010.-2011.gadā Latvijā kampaņu atbalsta “AA&Būvkompānijas”, “Toyota Material Handling Baltic”, “RBSSKALS Serviss”, “FN Serviss” un “Inspecta”.

Informāciju sagatavoja:
Sarmīte Bunka–Brilijonka, Valsts darba inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste, tālr.: 67021735, mob.tālr.: 26334727, e-pasts: sarmite.bunka@vdi.gov.lv