Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Nelaimes gadījumu darbā statistika uz 28.12.2013.

Nelaimes gadījumu darbā statistika uz 28.12.2013. 28.12.2013

Pēc Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2013.gada 1.janvāra līdz 28.decembrim nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 26 nodarbinātie un vēl 16 darbinieki atrasti miruši (iespējamas dabiskās nāves darba vietās). Pagājušajā gadā šajā laika posmā bojā bija gājuši 35 nodarbinātie. Vēl 203 cilvēki šogad ir guvuši smagas traumas darbā (2012. gadā šajā laika periodā – 219).

Kopš pēdējās informācijas aktualizēšanas Valsts darba inspekcija ir saņēmusi informāciju par šādiem smagajiem un letālajiem nelaimes gadījumiem darbā:

  1. Vīrietis, 41, autoiekrāvēja vadītājs, tika atrasts pakāries darba vietā.
  2. Vīrietis, 53, elektriķis, darba vietā kļuva slikti un tika ar nogādāts slimnīcā, kur nomira.
  3. Vīrietis, 54, kravas automašīnas vadītājs, pakrita, pārvietojoties pa būvobjekta teritoriju, kā rezultātā gūtas smagas traumas – gūžas kaula lūzums.
  4. Vīrietis, 51, elektriķis, veica elektrokabeļu montāžu pie telpas griestiem 3 metru augstumā. Cietušais stāvēja uz saliekamajām alumīnija kāpnēm. Sniedzoties pakaļ kabeļa galam, zaudēja līdzsvaru un nokrita no kāpnēm, kā rezultātā gūtas smagas traumas.
  5. Vīrietis, 45, kravas automašīnas vadītājs, pildot darba pienākumus vadot automašīnu, cieta ceļu satiksmes negadījumā, gūstot smagas traumas.
  6. Vīrietis, 53, kravas automašīnas vadītājs, vadot automašīnu, tai plīsa riepa. Autovadītājs zaudēja kontroli un nobrauca no ceļa, gūstot smagas traumas.
  7. Vīrietis, 26, vecākais dekorāciju montētājs, vairākiem cilvēkiem velkot uz augšu metāla konstrukcijas, tās netika noturētas un krītot uz leju aizķēra darbinieku, kā rezultātā viņš guva smagas traumas.
  8. Vīrietis, 27, remontstrādnieks, tika norīkots komandējumā uz Vāciju kvalifikācijas paaugstināšanai. Ar autogēna griezējdegli tika veikta bijušās vēdināšanas caurules griešana. Nogriežot stiprinājumu, caurule atdalījās no pārējiem stiprinājumiem un nokrita, trāpot pa sastatņu konstrukciju. Sastatnes sagāzās un darbinieks nokrita no apmēram 4 līdz 6 metru augstuma, gūstot smagu traumu.
  9. Vīrietis, 54, mašīnists, darba vietā kļuva slikti. Ierodoties mediķiem, tika konstatēta darbinieka nāve.
  10. Sieviete, 53, operatore, strādāja pie audumu žāvēšanas līnijas. Darba gaitā viņa pamanīja, ka auduma mala ir salocījusies un pa līniju iet brāķis. Mēģinot to novērst, ar roku atspiedās pret vēl kustībā atrodošos audumu. Roka tika ierauta starp rotējošo mašīnas valci un aizsargnožogojumu, kā rezultātā gūtas smagas traumas.
  11. Vīrietis, 60, traktorists, traktorā palika slikti. Ierodoties mediķiem, tika konstatēta darbinieka nāve.
  12. Vīrietis, 53, krāvējs, veicot iekraušanu automašīnā, uz to ar elektroiekrāvēju tika vestas paletes. Cietušais atradās uz iekrāvēja platformas. Braucot atpakaļgaitā  uzbrauca uz rampas nožogojuma un smagi traumēja papēdi.

 

 

Atgādinām, ka Valsts darba inspekcijas mājas lapā ir pieejamas darbā notikušo nelaimes gadījumu kartes. Aplūkot  kartes