Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Noslēgusies starptautiskā konference par arodveselības un darba drošības jautājumiem „No likumdošanas līdz praksei”

Noslēgusies starptautiskā konference par arodveselības un darba drošības jautājumiem „No likumdošanas līdz praksei” 25.01.2013

Sekmīgi noslēgusies starptautiskā konference par arodveselības un darba drošības jautājumiem „No likumdošanas līdz praksei”, kuru organizēja Rīgas Stradiņa universitātes “Darba drošības un vides veselības institūts” un kura notika Rīgā, 2012.gada 6. un 7.decembrī un pieejami konferences materiāli.

Konference tika organizēta, lai analizētu Eiropas Savienības darba drošības un veselības aizsardzības attīstības stratēģijas ietekmi gan uz Latvijas, gan citu valstu attīstību šajā jomā un, lai noskaidrotu, vai likumdošanas maiņa ir devusi pozitīvus rezultātus nodarbināto arodveselības un darba drošības nodrošināšanai uzņēmumos.  

Konferencē piedalījās vairāk kā 130 dalībnieki no 13 valstīm (gan no ES valstīm, gan arī Krievijas un Kazahstānas pārstāvji). Konferencē piedalījās dažādu pētniecības institūtu un ministriju, darba inspekciju, universitāšu un uzņēmumu eksperti, kā arī Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras pārstāvis.

Ņemot vērā to, ka Latvijas Valsts darba inspekcija 2012.gada decembrī atzīmēja 20.gadus kopš Valsts Darba inspekcijas darbības atjaunošanas, konferences laikā tika organizēta arī speciāla sēde, kuras laikā tika analizēta Baltijas jūras valstu darba inspekciju attīstība, kā arī Starptautiskās darba inspekciju asociācijas (International Association of Labour inspections - IALI) darbība un loma drošas darba vides nodrošināšanā, kuru vadīja IALI viceprezidents Bernhards Brukners.

Konferences laikā notika vairākas plenārsēdes, kuras tika veltītas gan stratēģisko attīstības jautājumu analīzei, gan arī darba aizsardzības dienestu darbībai dažādas valstīs, kā arī virkne paralēlo sesiju, kuru laikā dalībnieki iepazinās ar jaunāko pētījumu rezultātiem ergonomikas, jauno tehnoloģiju, darba drošības un arodveselības jomā. Konferences laikā tika prezentēta arī virkne stenda referātu par dažādu pētījumu rezultātiem.

 

Konferences materiāli pieejami šajā adresē.

 

Konference tiek rīkota ar ERAF projekta "Promotion of international cooperation activities of Riga Stradiņš University in Science and Technologies" (Nr.2010/0200/2DP/2.1.1.2.0/10/APIA/VIAA/006) atbalstu.