Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas RSU “Darba drošības un vides veselības institūts” rīko starptautisku konferenci par arodveselības un darba drošības jautājumiem: No likumdošanas līdz praksei, kura notiks Rīgā, 2012.gada 6. un 7. decembrī.

RSU “Darba drošības un vides veselības institūts” rīko starptautisku konferenci par arodveselības un darba drošības jautājumiem: No likumdošanas līdz praksei, kura notiks Rīgā, 2012.gada 6. un 7. decembrī. 02.11.2012

Ir apritējuši 10 gadi, kopš Latvijā tika pieņemts jauns darba aizsardzības likums un pārņemtas visas būtiskākās darba aizsardzības prasības, kuras nodarbināto drošībai un veselībai darbā ir noteikusi Eiropas Savienība. Līdzīgas izmaiņas piedzīvojušas arī Latvijas tuvākās kaimiņvalstis: Lietuva un Igaunija, kur arodveselības un darba drošības sistēmas vecuma ziņā ir līdzīgas Latvijas sistēmai. Šo gadu laikā ir pieņemta arī jauna Latvijas darba aizsardzības jomas attīstības stratēģija un notikusi virkne institucionālu izmaiņu.

Pirms desmit gadiem pieņemtie „jaunie” likumdošanas akti pamazām sāk kļūt „veci” un ir pienācis laiks izvērtēt, vai centieni nodrošināt jaunus politikas instrumentus nodarbināto arodveselības un darba drošības jautājumos ir nesuši gaidītos rezultātus.

Konferences mērķis ir noskaidrot vai likumdošanas maiņa ir devusi pozitīvus rezultātus nodarbināto arodveselības un darba drošības jautājumos, kā sekmējusies likumdošanas aktu ieviešana praksē ne tikai Latvijā vai valstīs ap Baltijas jūru, bet pasaulē.

Sīkāka informācija par konferences norises gaitu, dalībnieku reģistrāciju, programmas tēmām, tēžu iesniegšanas noteikumiem un dalības maksu lasāmi konferences mājas lapā: www.rsu.lv/OHSconferenceRiga un izlasāma konferences informācijas bukletā.

 

Dalībnieku skaits konferencē ir limitēts, tāpēc lūgums pieteikties savlaicīgi. Priekšroka tiks dota tiem dalībniekiem, kuri konferencē piedalīsies ar posteri vai uzstāšanos. Šie dalībnieki saņems sertifikātus ar dubultu punktu skaitu par dalību konferencē.

 

Konference tiek rīkota ar ERAF projekta "Promotion of international cooperation activities of Riga Stradiņš University in Science and Technologies" (Nr.2010/0200/2DP/2.1.1.2.0/10/APIA/VIAA/006) atbalstu.