Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Ziņas "Hewlett-Packard" atbalsta drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi

"Hewlett-Packard" atbalsta drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi 05.09.2007

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā „Stop – pārslodze!” ietvaros informāciju tehnoloģiju kompānija “Hewlett-Packard” (HP) ir atsaukusies uz Valsts darba inspekcijas (VDI) aicinājumu veicināt drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi Latvijā. VDI organizētajā Labas prakses balvas konkursā, kas šogad ieguvis nosaukumu „Zelta ķivere 2007”, HP pasniegs specbalvu uzņēmumam, kas būs ieviesis veiksmīgākos un ērtākos biroja darba vietas risinājumus darbam ar datoru.

Katru gadu Eiropas nedēļa drošībai un veselībai darbā tiek veltīta kādai noteiktai tēmai. Pērn uzmanības centrā bija jaunieši, viņu nodarbinātība un pirmās darba gaitas, savukārt šogad kampaņas „Stop – pārslodze!” mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju ergonomisku darba vietu ierīkošanai, tādējādi nepakļaujot darbiniekus balsta un kustību sistēmas darbības traucējumu (BKSDT) riskam.

„Labas prakses konkursam ir liela nozīme, jo tā dalībnieki ik gadu apliecina pārējiem uzņēmējiem, ka darba aizsardzības prasības ir veiksmīgi īstenojama prakse. Esam priecīgi, par “Hewlett-Packard” sniegto atbalstu kampaņai „Stop – pārslodze!” un veiksmīgo iesaistīšanos drošu un veselībai nekaitīgu biroja darba vietu izveidē,” skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

"HP kā vadošais datorražotājs rūpējas ne tikai par plašu “HP Compaq” datoru piedāvājumu klāstu uzņēmumiem, kas atbilstu šo lietotāju jaudas, mobilitātes un drošības vajadzībām. HP piedāvā arī papildus ierīces, piemēram, dokstacijas piezīmjdatoriem, kuras rada komfortablus un pareizus darba apstākļus darbā ar datoru, vienlaikus paaugstinot darbinieku darba efektivitāti,“ saka Daina Kārkliņa, HP izpilddirektore. „Tāpat kā Valsts darba inspekcijai, arī mums rūp darbinieku veselība, drošība un labsajūta. Vēloties sniegt savu artavu kvalitatīvu darba vietu veidošanā Latvijā, Labas prakses balvas konkursa ietvaros pasniegsim balvu uzņēmumam, kas darbiniekiem nodrošina pareizu darbu ar datoru.”

Balvu piešķiršanas mērķis ir ar konkrētiem piemēriem parādīt visiem Latvijas, vēlāk arī Eiropas, darba devējiem un darba ņēmējiem, izglītības iestādēm, darba aizsardzības speciālistiem un citiem, kādu labumu dod darba drošības un veselības aizsardzības prakses ievērošana. Labas prakses piemēri nav teorētiski vai hipotētiski risinājumi - tie ir jau īstenoti risinājumi ar mērķi veicināt darba drošības un veselības aizsardzības vadību darba vietā, un profilakses pasākumi, lai samazinātu BKSDT biežumu, kā arī atbalstītu tos, kuri cieš no BKSDT.

Pērn Labas prakses balvas konkursā piedalījās seši uzņēmumi. Par uzvarētāju un Labas prakses balvas ieguvēju tika atzīts lielākais zāļu ražotājs Baltijas valstīs - A/S „Grindeks”, kas darba aizsardzības jautājumus risina ļoti sistemātiski un integrē tos darba procesā. A/S „Grindeks” ir attīstījusi veiksmīgu sadarbību ar vairākām izglītības iestādēm, izveidojot īpašu jauniešu apmācības programmu, kas nodrošina praktisko iemaņu apgūšanu un sagatavo daudz zinošākus un atbildīgākus jaunos darbiniekus. Uzņēmums tika izvirzīts arī Eiropas Labas prakses balvas konkursam, kurā ieguva atzinību.

  • Informāciju par šī gada Labās prakses balvas konkursu, tā nolikumu un pieteikuma anketu iespējams iegūt internetā www.osha.lv/ew2007

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Pozņaks, Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību speciālists, tālr.: 7021735, e-pasts: martins.poznaks@vdi.gov.lv