Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Ziņas Valsts darba inspekcija atklāj jauniešu mākslas darbu konkursu "STOP – PĀRSLODZE!"

Valsts darba inspekcija atklāj jauniešu mākslas darbu konkursu "STOP – PĀRSLODZE!" 04.10.2007

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā 2007 „Stop – pārslodze!” ietvaros Valsts darba inspekcija atklāj jauniešu mākslas darbu konkursu „STOP – PĀRSLODZE!”. Zīmējot plakātus vai filmējot video par tematu darba ergonomika, drošība un veselības aizsardzība darba vietās, konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas skolas vai augstskolas vecuma jaunietis.

Mākslas darbu konkursu „STOP – PĀRSLODZE!” organizē Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra un Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju un mākslinieku Jāni Anmani.

„Balsta un kustību aparāta slimības ir visizplatītākā ar darbu saistītā veselības problēma Eiropā, kas ietekmē miljoniem strādājošo. Organizējot dažādas izglītojošas akcijas, VDI vēlas veicināt sabiedrības izpratni par drošu un veselībai nekaitīgu darbu, tādējādi samazinot ar balsta un kustību aparātu saistīto arodslimību skaitu nākotnē,” skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

„Jauniešu mākslas darbu konkurss „STOP – PĀRSLODZE!” ir vajadzīgs, lai jaunieši izprastu darba vietas drošības nozīmi un savu darba vidi un mikroklimatu tajā censtos veidot drošu un veselīgu. Būtiski, ka jauniešiem ir iespēja radoši izpausties, un es domāju, ka viņi veidos augstvērtīgus darbus. Ir patīkami, ka Eiropas Savienībā un Latvijā tik liela uzmanība tiek veltīta cilvēku veselībai. Patiess prieks sadarboties ar Valsts darba inspekciju, kas radoši mēģina risināt šo problēmu. To apliecina ikgadējie jauniešu mākslas darbu konkursi, kuros ar lielu interesi piedalās bērni un jaunieši,” uzsver mākslinieks Jānis Anmanis.

Katru gadu Eiropas nedēļa drošībai un veselībai darbā tiek veltīta kādai noteiktai tēmai. Pērn uzmanības centrā bija jaunieši, viņu nodarbinātība un pirmās darba gaitas, savukārt šogad kampaņas „Stop – pārslodze!” mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju ergonomikai, pievēršot uzmanību balsta un kustību sistēmas darbības traucējumiem.

VDI bērnu un jauniešu mākslas darbu konkursus organizē jau trešo gadu. Pērn kampaņas „Drošs sākums” ietvaros, plakātu un video filmu konkursos, kā arī vairākās izglītojošās aktivitātēs par darba drošību un veselības aizsardzību piedalījās vairāk nekā 700 jaunieši no visas Latvijas.

Plašāku informāciju par mākslas darbu konkursu un tā nolikumu iespējams iegūt www.osha.lv/ew2007.
  • Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Pozņaks, Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību speciālists, tālr.: 7021735, e-pasts: martins.poznaks@vdi.gov.lv