Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Ziņas Darba inspekcija atzīmē Pasaules darba aizsardzības dienu

Darba inspekcija atzīmē Pasaules darba aizsardzības dienu 28.04.2008

Valsts darba inspekcija (VDI) 28. aprīlī aicina atzīmēt Starptautiskās Darba organizācijas organizēto Pasaules darba drošības un veselības dienu. Pasaulē katru dienu no darba traumām iet bojā 5000 cilvēku, katrās 15 sekundēs iet bojā viens cilvēks, katru gadu tiek piereģistrēti 270 miljoni nelaimes gadījumu darba vietās, lai gan ikvienam ir tiesības uz drošu darbu.

Pasaules darba drošības un veselības dienas mērķis ir novērst nelaimes gadījumus un samazināt arodsaslimstību skaitu darba vietās, aktualizējot efektīvu preventīvo darba aizsardzības pasākumu nozīmi.

Lai pievērstu sabiedrības, īpaši darba devēju un darbinieku uzmanību darba aizsardzības jautājumiem, Latvijā šajā dienā tiek organizēti dažādi pasākumi. Šodien visi VDI inspektori dosies uz uzņēmumiem preventīvi pārbaudīt darba aizsardzības prasību ievērošanu. Savukārt Labklājības ministrija sadarbībā ar VDI, Rīgas Stradiņa universitātes aģentūru Darba drošības un vides veselības institūts un Latvijas Darba aizsardzības speciālistu asociāciju organizēs semināru darba aizsardzības speciālistiem par aktuāliem darba aizsardzības jautājumiem.

“Šajā dienā aicinām ikvienu pievērst īpašu uzmanību darba drošībai un veselības aizsardzībai savā darba vietā. Ikdienā tieši darba aizsardzības pamatprasību neievērošana izraisa nelaimes gadījumus, kas nereti beidzas pat ar smagām sekām. Lai veicinātu sabiedrības izpratni par darba aizsardzību, VDI sadarbībā ar Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru 2008. un 2009.gadā organizēs kampaņu par darba vides risku novērtēšanu, kuras sauklis ir „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam”. Šīs kampaņas mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju darba vides risku novērtēšanai,” skaidro Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce.

Atgādinām, ka laikā no 2008. gada 1.janvāra līdz 28.aprīlim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 17 darbinieki un 73 guvuši smagas traumas, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 24 un smagas traumas guvuši 85 cilvēki.




Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Pozņaks, Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists, tālr. 7021735; e-pasts: Martins.Poznaks@vdi.gov.lv