Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Ziņas Labklājības ministre aicina pievērst īpašu uzmanību darba vides risku novēršanai

Labklājības ministre aicina pievērst īpašu uzmanību darba vides risku novēršanai 24.10.2008

Labklājības ministre Iveta Purne(ZZS) šodien, 24. oktobrī atklāja Eiropas informatīvās kampaņas „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam.” 2008.gada noslēguma konferenci, aicinot ikvienu darba devēju darba vides risku novērtēšanu uztvert nevis kā formalitāti, bet reālu instrumentu darba kvalitātes uzlabošanai.

I. Purne atzinīgi vērtē Valsts darba inspekcijas veikumu, kas ar informēšanas un konsultēšanas aktivitātēm sekmē sabiedrības izpratni par darba aizsardzības un tiesību ievērošanas nepieciešamību. Atzinīgi tiek vērtēti arī tie darba devēji, kuri jau ir izpratuši darba aizsardzības nozīmību, apliecinot, ka ir iespējams veiksmīgu biznesu apvienot ar efektīvu darba aizsardzības sistēmu. Šie darba devēji šodien apbalvoti Labās prakses balvas konkursā „Zelta ķivere”.

Tomēr pērn publiskotais pētījums “Darba apstākļi un riski Latvijā” atklājis, ka darba vides riska novērtēšana pilnā apjomā veikta tikai 22% uzņēmumu. „Šāda situācija nav pieņemama, jo risku novērtēšana ir uzņēmumu darba aizsardzības sistēmas pamatu pamats, no kā izriet gan nepieciešamie darba aizsardzības pasākumi, gan veicamās darbinieku veselības pārbaudes un drošības instrukcijas,” norāda I. Purne.

Uzsverot darba vides risku novērtēšanas nozīmi kopējās darba aizsardzības situācijas uzlabošanā Latvijā, Labklājības ministrija šogad valdībā pieņemtajās Darba aizsardzības jomas attīstības pamatnostādnēs kā vienu no mērķiem ir izvirzījusi līdz 2013.gadam sasniegt līmeni, kad kvalitatīva darba vides risku novērtēšana tiek īstenota vismaz 55% Latvijas uzņēmumu.



Informāciju sagatavoja:
Gunta Skrebele, labklājības ministres preses sekretāre, 67021685; 29494943; gunta.skrebele@lm.gov.lv