Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas Ziņas Labās prakses balvu "Zelta Ķivere 2008" saņem A/S "Latvenergo"

Labās prakses balvu "Zelta Ķivere 2008" saņem A/S "Latvenergo" 29.10.2008

Eiropas nedēļas drošībai un veselībai darbā 2008 „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam” ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) jau sesto gadu aicināja uzņēmējus pieteikties Labas prakses balvai „Zelta Ķivere”. Konkursa mērķis bija veicināt integrētu vadības pieeju darba vides risku novērtēšanai.

Par Labās prakses balvas „Zelta Ķivere 2008” ieguvēju tika atzīta A/S „Latvenergo”, kas savā Labās prakses pieteikumā, pielietojot datorizētu darba vides uzraudzības sistēmu – LEDA, bija izstrādājuši efektīvu darba vides risku novērtēšanas metodi. Līdz ar uzvaru Latvijā A/S „Latvenergo” pieteikums ir izvirzīts Eiropas Labās prakses balvas konkursam, kas noslēgsies 2009. gada 27.aprīlī Bilbao, Spānijā.

„Eiropas Nedēļas 2008 „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam” Labās prakses konkurss ir ļoti nozīmīgs un apliecina, ka darba vides risku novērtēšana uzņēmumos ir ļoti svarīga un efektīvi īstenojama praksē. Esam priecīgi un pateicīgi A/S „Grindeks”, A/S „Valmieras piens” un SIA „Krustpils” par ilggadēju dalību VDI organizētajos Labās prakses konkursos, kā arī SIA „Klinta” par aktīvu iesaistīšanos šajā projektā,” informēja Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce, uzsverot, ka VDI minētajos uzņēmumos nākamā gada laikā neveiks preventīvos apsekojumus, tādejādi atzīstot to veikumu darba aizsardzības jomā.

24.oktobrī tika organizēta arī Eiropas Nedēļas 2008.gada noslēguma konference, kuru atklāja labklājības ministre Iveta Purne, Valsts darba inspekcijas direktore Rita Elce, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle.

Konferences laikā tika sniegta informācija par VDI inspicēšanas kampaņu norisi Latvijā, aktualitātēm darba aizsardzības likumdošanā, jaunākajiem darba vides risku novērtēšanas aspektiem un prezentēti pētījuma „Darba apstākļi un riski Latvijā” rezultāti.

  • Plašāka informācija par kampaņu „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam” ir pieejama http://osha.lv un www.vdi.gov.lv .
  • Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Pozņaks, Valsts darba inspekcijas Sabiedrisko attiecību speciālists, tālr.: 67021735, e-pasts: martins.poznaks@vdi.gov.lv


Konferences prezentācijas:


Konferences foto galerija: