Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas

Ziņas

Seminārs darba aizsardzības speciālistiem (10.03.2010)

 

Pārbaudīti kokapstrādes uzņēmumi (08.03.2010)

Valsts darba inspekcija (VDI) februārī visā valstī pārbaudīja kokapstrādes un mēbeļu ražošanas uzņēmumus ar mērķi izvērtēt faktiskos darba apstākļus, pievēršot uzmanību biežākajiem nelaimes gadījumu cēloņiem šajā nozarē, un padziļināti informēt darba devējus par būtiskākajām prasībām darba aizsardzības jomā.

Latvijas arodslimību ārstu biedrības konference 05.03.2010. (03.03.2010)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Saslimstība ar arodslimībām Latvijā analīze. Par arodslimību un darba negadījumu apdrošinājumu”

LDDK un LBAS izveidojuši instrumentu uzņēmumu korporatīvās sociālās atbildībai novērtēšanai (24.02.2010)

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) aicina Latvijas uzņēmumus novērtēt savu korporatīvās sociālās atbildības līmeni, piereģistrējoties dalībai pirmajā „Ilgtspējas indeksā”. Laika posmā līdz 5. martam katram interesentam ar elektronisku pieteikumu interneta vietnē www.ilgtspejasindekss.lv jāapstiprina sava vēlme saņemt pašvērtējuma anketu, lai pēc tam kopā ar „Ilgtspējas indeksa” konsultantu veiktu anketas aizpildīšanu. Indeksa rezultāti sadarbībā ar laikrakstiem „Diena” un „Dienas Bizness” tiks paziņoti 27. aprīlī.

Uzaicinājums piedalīties darba aizsardzības speciālistu aptaujā (16.02.2010)

Ja esat ieguvis vai iegūstat augstāko profesionālo izglītību darba aizsardzībā (atbilstoši profesijas standartam PS 0100 „Darba aizsardzības vecākais speciālists”), SIA „Inspecta Prevention” sadarbībā ar Latvijas darba devēju konfederāciju aicina Jūs aizpildīt aptaujas anketu par situāciju darba aizsardzības jomā, darba apstākļiem un riskiem Latvijas uzņēmumos.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar Labklājības ministriju, SIA "Inspecta Prevention" (www.inspecta.lv) un pētījumu kompāniju SIA "TNS Latvia" (www.tns.lv) (09.02.2010)

ir uzsākusi apjomīgu pētījumu par darba apstākļiem un riskiem Latvijā, kura mērķis ir noskaidrot situāciju darba aizsardzības jomā, izstrādāt ieteikumus šo jomu regulējošās normatīvās bāzes pilnveidošanai un darba apstākļu un darba vides uzlabošanai Latvijas uzņēmumos.

Latvija Statoil aicina uz semināru par darba drošību (27.01.2010)

 „Latvija Statoil”, Valsts darba inspekcija un Valsts policija aicina uz semināru par darba drošību samazināta finansējuma apstākļos

 Šā gada 28. janvārī SIA „Latvija Statoil”, Valsts darba inspekcija un Valsts policija aicina uz semināru par darba, vides un cilvēku drošību.  


Aicinājums uz starptautisko forumu „Darba tiesības un to ievērošana ekonomiskās krīzes pārvarēšanai” (01.12.2009)

Aicinām Jūs piedalīties Latvijas Brīvo arodbiedrības savienības (LBAS) organizētajā forumā „Darba tiesības un to ievērošana ekonomiskās krīzes pārvarēšanai” š.g. 7. un 8. decembrī, Rīgā, “Reval Hotel Latvija” telpās, Elizabetes ielā 55.

Latvijas arodslimību ārstu biedrība 15 gados (26.11.2009)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Latvijas arodslimību ārstu biedrība 15 gados”

Semināri „Darba vides risku novērtēšana” (12.11.2009)

Kampaņas ietvaros Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru oktobrī organizēja seminārus Rīgā, Liepājā un Ventspilī par darba vides risku novērtēšanas tiesiskajiem un praktiskajiem aspektiem.
Semināru materiāli pieejami šeit.

Izdots informatīvajai darba aizsardzības kampaņai "Strādā vesels" veltīts elektroniskā izdevuma "Darba aizsardzības ziņas" speciālizlaidums (21.10.2009)

To iespējams izlasīt šeit!

Aicinām piedalīties seminārā „Darba vides risku novērtēšana” (12.10.2009)

2008. un 2009.gadā Valsts darba inspekcija un Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra organizē Eiropas informatīvo kampaņu par darba vides risku novērtēšanu, kuras sauklis ir „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam”. Šīs divus gadus ilgās kampaņas mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju darba vides risku novērtēšanai.

 

Iespēja noskatīties TV raidījumu "8 stundas" par darba tiesiskajām attiecībām un darba aizsardzības jautājumiem (09.10.2009)

Rīgā notiek augsta līmeņa politiķu un ekspertu tikšanās par sabiedrības veselības un sociālās labklājības jautājumiem (07.10.2009)

 

Kā eiropieši vērtē savus darba apstākļus? (06.10.2009)

Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra (European Agency for Safety and Health at Work; EU-OSHA) nesen publicēja visā Eiropā veiktas aptaujas rezultātus par darba drošību un veselības aizsardzību. Iegūtie rezultāti liecina - Eiropas iedzīvotāju vidū ir plaši izplatītas bažas par to, ka šā brīža ekonomiskā krīze varētu nelabvēlīgi ietekmēt darba drošību un veselības aizsardzību, pakļaujot riskam pēdējos piecos gados panāktos uzlabojumus. Daudzi eiropieši uzskata, ka ir labi informēti par darba drošību un veselības aizsardzību, un atzīst to par nozīmīgu faktoru jauna darba izvēlē.

LAĀB konference "Arodveselība un arodsaslimstība tekstilrūpniecībā". (23.09.2009)

Latvijas arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Arodveselība un arodsaslimstība tekstilrūpniecībā”, kura notiks 2009.gada 2.oktobrī no plkst. 14:00, Rīgas Stradiņa universitātes 3.auditorijā, Rīgā, Dzirciema ielā 16.

Labklājības ministrijas 2008.gada publiskais gada pārskats (10.08.2009)

 

Latvijā netrūkst darba aizsardzības uzlabošanas un risku novēršanas paraugu (21.07.2009)

Kopš 2004. gada Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra ik gadu visās Eiropas valstīs apbalvo labās prakses uzņēmumus, kas ir snieguši ievērojamu ieguldījumu darba aizsardzības sakārtošanā darbavietās. Latvijā šādu apbalvojumu ir izpelnījušies tādi uzņēmumi kā AS „Grindeks”, SIA „Simeks”, SIA „Būvuzņēmums STATS”/ SIA „STATS Serviss”, AS „Latvenergo”, kā arī SIA „Arčers”. Valsts darba inspekcijas pārstāvji norāda – Latvijā šādu labās prakses uzņēmumu joprojām netrūkst, taču reizē ar straujo ekonomiskās situācijas lejupslīdi darba aizsardzība daudzos uzņēmumos ir atstāta novārtā.

Valsts institūcijām, darba devējiem un darbiniekiem par drošām un veselībai nekaitīgām darba vietām (20.05.2009)

 

28. aprīlis - Starptautiskā darba aizsardzības diena (23.04.2009)

Starptautiskā darba aizsardzības diena tiek atzīmēta katru gadu 28.aprīlī kopš 2001.gada, kad to pirmo reizi atzīmēja Starptautiskā darba organizācija (SDO). Šīs dienas mērķis - pievērst valdības, darba devēju, nodarbināto un visas sabiedrības uzmanību nodarbināto veselībai un darba vietās notiekošajiem nelaimes gadījumiem.