Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas

Ziņas

28. aprīlis - Starptautiskā darba aizsardzības diena (22.04.2009)

Starptautiskā darba aizsardzības diena tiek atzīmēta katru gadu 28.aprīlī kopš 2001.gada, kad to pirmo reizi atzīmēja Starptautiskā darba organizācija (SDO). Šīs dienas mērķis - pievērst valdības, darba devēju, nodarbināto un visas sabiedrības uzmanību nodarbināto veselībai un darba vietās notiekošajiem nelaimes gadījumiem.

Ir izdota rokasgrāmata „Vides Veselība”! (29.01.2009)

Rīgas Stradiņa universitāte ir izdevusi grāmatu „Vides veselība”. Grāmata ir paredzēta kā rokasgrāmata dažādu profilu speciālistiem (vides, darba aizsardzības, veselības u.c.), kuru ikdienas darbs ir saistīts ar visplašāko vides un darba vides jautājumu risināšanu – kā ekoloģiskās vides tajā aplūkotas gaiss, ūdens, augsne un apdzīvotas vietas, atspoguļota arī atsevišķas darba un skolas vides, kā arī uztura nozīme. Grāmatu izdevis RSU Darba drošības un vides veselības institūta autoru kolektīvs. Sīkāku informāciju skatīt šeit, savukārt ar grāmatas saturu var iepazīties šeit.

Darba inspekcija piedalās izstādē "Drošam Darbam 2008" (27.11.2008)

No 2008. gada 27. līdz 29.novembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā „BT 1” (Ķīpsalas ielā 8) norisināsies darba vides drošības un darba aizsardzības izstāde „Drošam darbam 2008”, kurā ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu piedalīsies Valsts darba inspekcija.

Starptautiskā konference "Darba kvalitāte – dzīves kvalitāte. Darba inspekciju loma Eiropas un nacionālo stratēģiju ieviešanā" (21.11.2008)

No 20. līdz 21.novembrim, viesnīcā „Islande Hotel” Rīgā, Ķīpsalas ielā 20 Eiropas Sociālā fonda ietvaros norisināsies Valsts darba inspekcijas (VDI) un Starptautiskās Darba inspekciju asociācijas organizētā starptautiskā konference „Darba kvalitāte – dzīves kvalitāte. Darba inspekciju loma Eiropas un nacionālo stratēģiju ieviešanā”, kurā piedalīsies pārstāvji no 22 valstīm.

Konference "Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas – Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam" (12.11.2008)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “ Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas – Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam”, kura notiks 2008.gada 5.decembrī no plkst. 13:00, Rīgas Stradiņa universitātes 3.auditorijā, Rīgā, Dzirciema ielā 16. Konferences pamattēmas – darba vides riska novērtējums kokapstrādē un psihoemocionālo risku novērtēšana darba vietās. Konferences programma.

Labās prakses balvu "Zelta Ķivere 2008" saņem A/S "Latvenergo" (29.10.2008)

Eiropas nedēļas drošībai un veselībai darbā 2008 „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam” ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) jau sesto gadu aicināja uzņēmējus pieteikties Labas prakses balvai „Zelta Ķivere”. Konkursa mērķis bija veicināt integrētu vadības pieeju darba vides risku novērtēšanai.

Labklājības ministre aicina pievērst īpašu uzmanību darba vides risku novēršanai (24.10.2008)

Labklājības ministre Iveta Purne(ZZS) šodien, 24. oktobrī atklāja Eiropas informatīvās kampaņas „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam.” 2008.gada noslēguma konferenci, aicinot ikvienu darba devēju darba vides risku novērtēšanu uztvert nevis kā formalitāti, bet reālu instrumentu darba kvalitātes uzlabošanai.

Latvijas darba aizsardzības speciālistu asociācija (LDASA) aicina uz biedru pilnsapulci (20.10.2008)

Latvijas darba aizsardzības speciālistu asociācija (LDASA) šā gada 31.oktobrī rīkos LDASA biedru pilnsapulci. Pilnsapulces mērķis ir izvērtēt LDASA līdzšinējo darbību, ievēlēt jaunu LDASA valdi, kā arī apspriest LDASA turpmākās aktivitātes.

Ielūgums uz Eiropas informatīvās kampaņas "Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam" 2008.gada noslēguma konferenci (17.10.2008)

Valsts darba inspekcija un Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra šogad uzsāka un 2009.gadā turpinās Eiropas informatīvo kampaņu par darba vides risku novērtēšanu, kuras sauklis ir „Drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas. Ieguvums Jums. Ieguvums Jūsu uzņēmumam”. Šīs divgadīgās kampaņas mērķis ir veicināt integrētu vadības pieeju darba vides risku novērtēšanai.

Eiropas organizācijas un starptautiskās korporācijas apvieno spēkus, lai popularizētu drošas un veselībai nekaitīgas darba vietas (17.10.2008)

Eiropas organizācijas un starptautiskās korporācijas apvieno spēkus, lai popularizētu drošas un veselībai nekaitīgas darbavietas. Deviņas Paneiropas un starptautiskas organizācijas ir pieteikušās veselībai nekaitīgu darbavietu veicināšanas kampaņas pirmajā kārtā kā oficiāli partneri. Kampaņu organizē Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra (EU-OSHA), un uzmanība tajā tiek pievērsta veselībai un drošībai radīto risku novērtēšanai ar mērķi samazināt ar darbu saistītu negadījumu un saslimšanas gadījumu skaitu. Šajā jomā ir steidzami vajadzīgi uzlabojumi. Tikai viens piemērs: tiek lēsts, ka katrās trīs ar pusi minūtēs ES mirst kāds, kura nāves cēlonis ir saistīts ar darbu*.

Latvijas Toksikologu biedrība, sadarbībā ar RSU Darba drošības un vides veselības institūtu, 2008.gada 16.oktobrī plkst. 15.00. Rīgas Stradiņa universitātē IMPART projekta ietvaros rīko semināru „Nanodaļinas – iespējas un riski” (15.10.2008)

Seminārs notiek bez maksas, bet vietu skaits ir ierobežots – lūgums pieteikties.Informācija par programmu un pieteikšanos

Konference par darba inspekciju lomu Eiropas un nacionālo stratēģiju ieviešanā (14.10.2008)

  No 20. līdz 21.novembrim Rīgā, viesnīcā „Islande Hotel” (Ķīpsalas ielā 20) Eiropas Sociālā fonda ietvaros norisināsies Valsts darba inspekcijas un Starptautiskās Darba inspekciju asociācijas organizēta starptautiska konference „Darba kvalitāte – dzīves kvalitāte. Darba inspekciju loma Eiropas un nacionālo stratēģiju ieviešanā”.   Konferences programma (projekts)   Reģistrācijas forma – reģistrācija līdz 7. novembrim (vietu skaits ierobežots)

V. Kaļķa grāmata „DARBA VIDES RISKU NOVĒRTĒŠANAS METODES” (14.10.2008)

V. Kaļķa grāmata (245 lpp.) (Satura rādītājs) „DARBA VIDES RISKU NOVĒRTĒŠANAS METODES” Šo grāmatu var iegādāties: J. Rozes u.c. grāmatnīcās aptuvenā cena Ls 15,00. Viesnīcā „Skanste” (blakus „Arēna Rīga”) Skanstes ielā 9 pie administratora  cena Ls 10,50 (izsniedz čeku). Pārstāv izdevniecību „Latvijas izglītības fonds”. Uz pārskaitījumu: Latvijas izglītības fondā, juridiskā adrese Rīgā, Raiņa bulv. 19, LV-1586, Swedbanka, bankas konts LV85HABA0140J03650501. Cena Ls 10,50, t.sk. 5% PVN. Pavadzīmi (rēķinu) var pieteikt pa e-pastu: rif@jo.lv

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Strādājošo obligātās veselības pārbaudes" (02.10.2008)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Strādājošo obligātās veselības pārbaudes. Ievainojumi ar asiem priekšmetiem. Situācija Latvijā un pasaulē”, kura notiks 2008.gada 3.oktobrī no plkst. 14:00, Rīgas Stradiņa universitātes 3.auditorijā, Rīgā, Dzirciema ielā 16. Dalība konferencē bez maksas. Sīkāka informācija par programmu www.arodslimibas.lv

Projekts „Rīgas Stradiņa Universitātes Vides modelēšanas centra izveide” (24.09.2008)

Aicinām Jūs apmeklēt projekta „Rīgas Stradiņa Universitātes Vides modelēšanas centra izveide” ievadsemināru, kurš notiks 2008.gada 29. septembrī, plkst.16:00 Rīgas Stradiņa Universitātē, Rīgā, Dzirciema ielā 16, A.korpusa 705 telpā (A-705). Dalība seminārā ir bez maksas. Sīkāka informācija par pieteikšanos un programma ir atrodama šeit.

Pilnveidos prasības kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem darba aizsardzības jautājumos (09.09.2008)

Lai pilnveidotu kompetento institūciju un kompetento speciālistu darbu, Labklājības ministrija (LM) izstrādājusi jaunus Ministru kabineta noteikumus par prasībām kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem. Tie aizstās iepriekšējos noteikumus, un to prasības veicinās darba aizsardzības pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos.

Izdots jaunais „Darba aizsardzības ziņas” numurs (09.09.2008)

To iespējams izlasīt šeit

KONFERENCE - "Individuālie aizsardzības līdzekļi" (02.09.2008)

Buklets (angļu valodā)

Jauna saimnieciskās darbības klasifikācija (NACE) (28.08.2008)

2005.gada 8.februāra Ministru Kabineta noteikumi Nr.99 „Noteikumi par komercdarbības veidiem, kuros darba devējs iesaista kompetentu institūciju” nosaka, ka devējs darba aizsardzības sistēmas izveidē un uzturēšanā iesaista kompetentu institūciju, ja viņš atbilstoši saimnieciskās darbības klasifikācijai NACE veic kādu no šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem komercdarbības veidiem. Ar 2008.gada 1.janvāri Latvijā tiek lietotas jaunā - aktualizētā Eiropas Savienības Saimniecisko darbību statistiskās klasifikācija (NACE) un Preču statistiskā klasifikācija pēc saimniecības nozarēm (CPA) versija – NACE 2. red. un CPA 2008, kuras atrodamas arī Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā. Jūsu ērtībai ir sagatavota Ministru kabineta noteikumu Nr.99 1.pielikuma un NACE 2.red kodu atbilstības tabula:Saimniecisko darbību

Notikusi pirmā kompetento speciālistu sertifikācija darba aizsardzībā (26.06.2008)

Šonedēļ pirmo reizi tika veikta pirmo kompetento speciālistu sertificēšana, kurā sertifikācijas eksāmenu sekmīgi nokārtoja visi septiņi darba aizsardzības speciālisti. Tas ļauj viņiem sniegt darba aizsardzības pakalpojumu citiem uzņēmumiem nākamos piecus gadus.