Pārlekt uz saturu. | Pārlekt uz navigāciju

DDVA tīkls

Izvēlēties valodu:

Jūs atrodaties šeit: Sākums Ziņas

Ziņas

Darba devējus bargāk sodīs par pārkāpumiem darba tiesību un darba aizsardzības jomā (27.11.2007)

Lai nodrošinātu darba likumdošanā noteikto prasību efektīvāku ievērošanu, darba devējus bargāk sodīs par atklātajiem pārkāpumiem darba tiesību un darba aizsardzības jomās.

Tiek organizēts Latvijā pirmais apmācību kurss „Drošs darbs ar azbestu” (06.11.2007)

Noslēdzot darbu pie Leonardo da Vinci projekta „Safe Azbestos training” un uzsākot apmācību kursu par drošu darbu ar azbestu realizāciju, PSI „Darba Medicīna” SIA sadarbībā ar RSU DDVVI, kā arī vienu no Somijas vadošajiem azbesta materiālu demontāžas uzņēmumiem „Pohjolan Purkutyo Oy” un Igaunijas azbesta demontāžas uzņēmumu „Asbestitoode Ou” piedāvā 4 dienu apmācības kursu (32 stundas) par drošu darbu ar azbestu. Mācības notiek 4 dienas, no 2007.gada 12.līdz 15.novembrim Rīgas Stradiņa universitātes telpās.
Dalība apmācību kursā, t.sk. mācību materiāli un kafijas pauzes, ir bezmaksas. Darba valoda – krievu un latviešu.

Ielūgums dalībai informatīvajā seminārā par jauno ķīmisko vielu politiku REACH (31.10.2007)

2007.gada 2.novembrī Baltijas Vides forums organizē informatīvu semināru vides speciālistiem no valsts institūcijām, augstākajām mācību iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un citām ieinteresētajām pusēm par REACH (angl. Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals) regulas pamatprincipiem, iesaistīto pušu pienākumiem un tiesībām, veicamajiem uzdevumiem un aktivitātēm regulas sekmīgai ieviešanai Latvijā.

Labās prakses balvu "Zelta Ķivere 2007" saņem SIA "Būvuzņēmums STATS" un SIA "STATS Serviss" (29.10.2007)

Eiropas nedēļas drošībai un veselībai darbā 2007 "STOP – PĀRSLODZE!" ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) jau piekto gadu aicināja uzņēmējus pieteikties Labas prakses balvai, kura šogad ieguvusi nosaukumu „Zelta Ķivere 2007”. Konkursa mērķis bija veicināt integrētu vadības pieeju ergonomisku darba vietu ierīkošanai, tādējādi nepakļaujot darbiniekus balsta un kustību aparāta slimību (BKAS) riskam.

Eiropas Nedēļas 2007 "STOP-PĀRSLODZE!" noslēguma konference (22.10.2007)

Piektdien, 26.oktobrī, viesnīcā „Islande Hotel” Rīgā, Ķīpsalas ielā 20 aicinām visus interesentus piedalīties Eiropas Nedēļas drošībai un veselībai darbā „STOP-Pārslodze!” noslēguma konferencē, kas ir veltīta balsta un kustību aparāta slimību profilaksei darba vietās.

ILGSTOŠS DARBS PIE DATORA? NOGURUMS? SĀP MUGURA? TEV IR PĀRSLODZE UN STEIDZAMI NEPIECIEŠAMS IZVINGRINĀT SEVI! (10.10.2007)

Balsta un kustību aparāta slimības ir visizplatītākā ar darbu saistītā veselības problēma Eiropā, kas ietekmē miljoniem strādājošo. Eiropā puse darbinieku strādā sāpes izraisošā vai nogurdinošā pozā. Viena no lielākajām riska grupām ir ilgstoši pie datora sēdošie biroja darbinieki, kas problēmās var iedzīvoties jau tikai dažus mēnešus pēc tam, kad sākuši strādāt ar datoru.

Valsts darba inspekcija atklāj jauniešu mākslas darbu konkursu "STOP – PĀRSLODZE!" (04.10.2007)

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā 2007 „Stop – pārslodze!” ietvaros Valsts darba inspekcija atklāj jauniešu mākslas darbu konkursu „STOP – PĀRSLODZE!”. Zīmējot plakātus vai filmējot video par tematu darba ergonomika, drošība un veselības aizsardzība darba vietās, konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas skolas vai augstskolas vecuma jaunietis.

Konference "Balsta un kustību aparāta slimības Latvijā" (28.09.2007)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība sadarbībā ar RSU Darba drošības un vides veselības institūtu aicina interesentus uz konferenci “Balsta un kustību aparāta slimības Latvijā”, kura notiks 2007.gada 5.oktobrī no plkst. 14:00, Rīgas Stradiņa universitātes 3.auditorijā, Rīgā, Dzirciema ielā 16. Konference tiek organizēta Eiropas Nedēļas 2007 „STOP Pārslodze!” ietvaros. Dalība konferencē, kā arī konferences materiāli - bez maksas.Sīkāka informācija par konferences programmu

Darba inspekcija un "Hewlett-Packard" organizē fotokonkursu "STOP – PĀRSLODZE!" (26.09.2007)

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā 2007, kura šogad veltīta balsta un kustību sistēmas darbības traucējumiem, ietvaros Valsts darba inspekcija (VDI) un informāciju tehnoloģiju kompānija “Hewlett-Packard” (HP) kopīgi organizē fotokonkursu „STOP – PĀRSLODZE!”. Konkursa mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību ergonomikai, drošībai un veselības aizsardzībai darba vietās.

Valsts Darba inspekcija uzsāk darba drošības kampaņu "Drošas darbavietas iniciatīva" (14.09.2007)

90% cilvēku noteiktā dzīves posmā cieš no balsta un kustību sistēmas darbības, kā arī ar darbu saistītiem kakla un augšējo ekstremitāšu traucējumiem un slimībām. Šie traucējumi ir plaši izplatīta problēma darbavietās, un īpaši neaizsargāti no balsts un kustību sistēmas darbības saslimstībām ir nodarbinātie mazos un vidējos uzņēmumos (MVU), jo ne visos MVU strādā darba drošības speciālists, kurš konsultē un uzrauga ergonomisku darba vietu ierīkošanu.

Izdots jaunais „Darba aizsardzības ziņas” numurs (06.09.2007)

To iespējams izlasīt šeit

"Hewlett-Packard" atbalsta drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi (05.09.2007)

Informatīvās kampaņas Eiropas Nedēļa drošībai un veselības aizsardzībai darbā „Stop – pārslodze!” ietvaros informāciju tehnoloģiju kompānija “Hewlett-Packard” (HP) ir atsaukusies uz Valsts darba inspekcijas (VDI) aicinājumu veicināt drošu un veselībai nekaitīgu darba vietu izveidi Latvijā. VDI organizētajā Labas prakses balvas konkursā, kas šogad ieguvis nosaukumu „Zelta ķivere 2007”, HP pasniegs specbalvu uzņēmumam, kas būs ieviesis veiksmīgākos un ērtākos biroja darba vietas risinājumus darbam ar datoru.

Valsts darba inspekcija organizēs kampaņu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem "Drošas darbavietas iniciatīva" (31.08.2007)

2007. gada septembrī Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru rīko kampaņu "Drošas darbavietas iniciatīva" (DDI). DDI mērķa grupas galvenokārt ir darba devēji, nodarbinātie un to pārstāvji, kā arī institūcijas vai organizācijas, kas sniedz atbalstu un informāciju mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, sociālie partneri un politikas veidotāji.

Izdots jaunais „Darba aizsardzības ziņas” numurs (01.08.2007)

To iespējams izlasīt šeit

Latvijas Lauksaimniecības universitātē sākas uzņemšana jaunajā studiju programmā "Darba aizsardzība un drošība" (12.07.2007)

Reģistrācija uzņemšanai no 16.-31.jūlijam no plkst.9.00-16.00 (sestdienās no plkst.9.00-14.00)

Izdots jaunais „Darba aizsardzības ziņas” numurs (23.06.2007)

To iespējams izlasīt šeit

Projekta „Drošs darbs ar azbestu” noslēguma konference Rīgā, 2007.gada 13.jūnijā (13.06.2007)

Ielūdzam Jūs piedalīties Leonardo da Vinci projekta „Drošs darbs ar azbestu” noslēguma konferencē, kura notiks 2007.gada 13.jūnijā, no plkst. 11.00. līdz 17.00., Rīgā, Darba un vides veselības institūta telpās - Dzirciema ielā 16 (Rīgas Stradiņa universitāte), 3.auditorijā. Šīs konferences galvenais uzdevums ir iepazīstināt dalībniekus ar azbesta demontāžu saistītām problēmām Eiropā un informēt par projekta rezultātiem. Paredzēta Vācijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas lektoru uzstāšanās. Dalība konferencē ir bez maksas (pēc iepriekšējas reģistrācijas), tiks nodrošināta tulkošana.

Precizē darba aizsardzības prasības darba aprīkojuma lietošanā (28.05.2007)

Šodien, 29.maijā, valdība apstiprinājusi Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka darba aizsardzības prasības, lietojot darba aprīkojumu un strādājot augstumā.

Konference "Par veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu, arodslimību un darba negadījumu apdrošināšanu" (10.05.2007)

Latvijas Arodslimību ārstu biedrība aicina interesentus uz konferenci “Par veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu, arodslimību un darba negadījumu apdrošināšanu”, kura notiks 2007.gada 25.maijā no plkst. 14:00, Rīgas Stradiņa universitātes 3.auditorijā, Rīgā, Dzirciema ielā 16. Dalība konferencē bez maksas.
Konferences programma

Turpmāk obligāti ievērojamās prasības darbā ar ķīmiskajām vielām būs pieejamas bez maksas (03.05.2007)

Lai darba devējiem vienkāršotu un atvieglotu darba aizsardzības likumdošanas prasību ievērošanu, Labklājības ministrija (LM) paredzējusi, ka turpmāk visas obligāti ievērojamās prasības, strādājot ar ķīmiskajām vielām, būs apkopotas vienā dokumentā un bez maksas pieejamas visiem interesentiem.